Vandring i Göteborg

Göteborg är mer än bara staden. Här kan man även hitta och uppleva vacker natur. Har man intresset för vandring och råka befinna sig i Göteborgsområden kan man absolut hitta bra alternativ.Vandring är ju ett fritidsintresse många svenskar har upptäckt, men för de som är helt ny till detta är det bäst att komma förberedd, fysiskt, mentalt och materiellt. Nu beror det ju mycket på hur långt och länge man planerar att vandra. Är det till exempel bara en dags utflykt klarar man ju sig lätt med att väldigt lite utrustning. Något som dock alltid ska följa med är ju ett par bekväma och rejäla vandringskängor.

Bohusleden

Bohusleden delar Göteborgs kommun med flera andra kommuner, från Lindome i söder till Strömstad i norr. Leden består av hela 27 etapper och täcker sammanlagt 37 mil av varierande vandring. Från Göteborgs centrum är det cirka 17 km till ledens första etapp Blåvättnerna, en liten sjö precis vid gränsen till Halland. Detta är också där Bohusleden möter Hallandsleden, som går söderut.

Vildmarksleden

En betydligt kortare led hittar man mellan Hindås och Skateås kallad Vildmarksleden. Denna led är 3,8 mil lång och är huvudsakligen grusvägar och stigar. Det är en väldigt bekväm led att gå utan några riktiga branter man måste bestiga. Denna led är perfekt för den som vill ta lite vackra foton då den bjuder på ett flertal vackra utsiktsplatser.

Pligrimsleden

Pilgrimsleden må kanske ha en fot i Göteborg, men har sin mitt i staden Lödöse. Denna led har tre olika sträckor man kan prova på. Den första är från Göteborg till Lödöse (65 km), sedan finns en från Lödöse till Vänersborg (57 km) och en sista från Lösöse till Skara (143 km).