Segla på västkusten – köp det ni behöver

Solen lyser, den friska vinden blåser i ansiktet och du är redo att hissa segel. Här får du information om vad du behöver tänka på innan du ger dig ut på kusten för att få den bästa upplevelsen möjligt.

Förbered dig

Var noga med att kontrollera att du har fått med dig all utrustning. När det är fint väder och du har bråttom ut kan det vara lätt att glömma utrustning som är viktig att ha med. Några av de saker du inte får glömma är flytväst, någon form av GPS, kompass, förarintyg och såklart sjökort.

Titta på väderleksrapporten innan du ger dig ut och välj kläder efter väder. Ute på vattnet kan vädret snabbt förändras, så det kan vara bra att du tar med dig extrakläder. Det är också en god idé att hålla koll på vågorna för att se hur mycket det blåser.

Var dessutom förberedd om något oförutsett skulle inträffa. Några verktyg du bör ha med dig är bland annat skruvmejsel för slangklämmor och en morakniv.

Gör en checklista innan du ger dig ut där du har skrivit ner all packning som du ska ta med dig samt de saker du behöver ha koll på. Handla på nätet för att hitta bra seglarutrustning.