Liseberg

Reser du med barnen till Göteborg? Då går det inte att undvika ett besök på Liseberg! Göteborg kan faktiskt stoltsera med Nordens största nöjespark. Det är här man kan prova på de mest hissnande attraktioner, men det är verkligen inte allt Liseberg har att erbjuda. Här finns en stor mängd scener där många stora artister uppträtt. Här finns också möjlighet att se teater och andra föreställningar.

Stora Scenen uppträdde detta året bland annat The Rolling Stones och vi väntar många fler stora grupper och artister.

Vår käre artist och kompositör Evert Taube har fått sin egen scen i Liseberg och den heter följaktligen Taubescenen. Är du sugen på en danskväll besöker du Polketten och på Lisebergsteatern visas varje år många föreställningar.

Det som dock lockar allra mest på Liseberg är naturligtvis de många fantastiska åkattraktionerna. Här får man alla chanser att känna magen närma sig halsgropen. De kanske allra mest spännande är Atmos Fear med ett fritt fall på nästan 150 meter. Det är faktiskt den högsta fritt fall-attraktionen man kan hitta i hela Europa. Så om man bara törs skall man verkligen prova på denna. Det är en makalös upplevelse!

Om man är lite yngre, eller om man i alla fall som äldre inte vågar ge sig på Atmos Fear kan man istället prova en åktur i lite behagligare attraktioner som till exempel Drakbåtarna eller Farfars bil.