Event Göteborg

Att som företag anordna något typ av event, antingen för nya kunder eller befintliga kunder har alltid varit uppskattat. Att från företagets sida bjuda på någon trevlig aktivitet med anledning av lansering av en ny produkt eller enbart för att stärka sina affärskontakter. I slutändan så vinner alla parter på ett företagsevent.

Göteborg

I Göteborg så hittar du eventbolaget Ocean Group som anordnar alla typer av event, det kan röra sig om just produktlanseringar eller mässor av olika slag. Ditt företag kanske enbart vill anordna ett företagsevent eller en kickoff  då passar Ocean Group alldeles lysande. Du hittar kontaktuppgifter och även referenser på tidigare genomförda event. Är du på gång att planera för en kickoff eller något för ditt företag, tveka inte att kontakta Ocean Group.

Skål på kickoffen

Fördelarna

Fördelarna med ett företagsevent som arrangeras av ett eventbolag är att eventet blir något annorlunda och nytt och inte de traditionella sakerna man tidigare gjort inom företaget. Ett eventbolag tänker på ett helt annat sätt när dom planerar för sina kunder. Samt att det är en anordnare som delegerar ut uppgifterna till sina anställda att fixa för catering, underhållning och mycket annat som ska fixas inför ett lyckat event. Du som företagare kan koncentrera dig på dina kunder och se till så att de trivs.

Utvärdering

I efterhand så kan man göra en enkel utvärdering genom en webbenkät som skickas ut till deltagarna via e-post. I brevet så skriv att det är ett önskemål om svar på ett antal frågor angående hur dom upplevde genomförandet av eventet, om något skulle gjorts annorlunda och så vidare. Alltså det är inget tvång att svara på enkäten. Har företaget haft en kickoff med sina anställda så går det även där att göra en utvärdering om hur man upplevde kickoffen och om det var något man saknade eller inte alls tyckte skulle vara med i programmet. Allt för att inför nästa event eller kickoff kunna förbättra och veta lite mer vad kunder eller anställda tycker.

I slutändan kan vi visa en liten punktlista på vad man ska tänka på, vare sig man anlitar en firma eller ordnar eventen själv:

  • Om du serverar mat – gör det i tid! En mätt kund är en glad kund.
  • Om du serverar alkoholhaltiga drycker – se till att ha uppsikt över folks drickande och att erbjuda fina, alkoholfria alternativ för dem som kör.
  • Börja planera och diskutera i tid – det är många detaljer som ska stämma. Ett bra, stort event kan liknas med ett bröllop.
  • Ha koll på konkurrenterna. Se till att inte ha event samtidigt. Se även över så eventet inte faller på högtider eller röda dagar.
  • Om det kommer oinbjudna – var försiktig hur du hantera detta eftersom det kan reflektera dåligt på företaget om du släpper in fel personer eller nekar bara för att neka.
  • Var beredd för förändringar – kanske kommer det fler eller färre än du trodde och måste byta lokal. Kanske en föreläsare avbokar. Ha resurser och planer för bakslag.
  • Se till att inga kunder eller företag hamnar utanför. Ingen vill känna sig bortglömd på en plats där de ska få känna sig omtyckta och uppskattade.
  • Leta information hur andra företag har gjort sina event och ta inspiration och eventuella lärdomar.
  • Hitta smarta lösningar för att mäta eventets framgång. Det är alltid bra att få feedback från dina kunder. Det är så du kan få ditt företag att växa och bli ännu bättre till nästa event.