Sport i Göteborg

Göteborg är en stad med ett stort utbud av allt man kan önska sig. Restauranger i all ära med västkustens alla typer av fiskar på din tallrik bredvid med den närodlade potatisen där skalet bara faller av efter kokning, somliga väljer att låta bli att skala dem, de är ju så färska. Detta tillsammans med en härlig hollandaisesås och en dillkvist för att förgylla anrättningen ytterligare. Härligt så. I Göteborg är man stolt över sin Leffe Mannerström och andra duktiga kulinariska experter. Men Frågan är ändå om det finns något högre värderat än idrotten i Göteborg.

Fotboll, Hockey och Friidrott

Vi snackar Blåvitt, IFK Göteborg. Vi har Örgryte, Gais, Häcken, Västra Frölunda, ja listan fortsätter. Fotbollen är viktigaste här. Inte lång efter men inte med samma mängd lag kommer ishockeyn. Frölunda Indians är stadens stolthet och man huserar i högsta ligan Elitserien. Friidrott har också traditionellt en stark  förankring här och i Göteborg har det fostrats många duktiga friidrottare.

Glenn och Glenn

Och på tal om fotboll.. Inte kan man väl glömma stadens två riktigt stora affischnamn, Glenn och Glenn. Strömberg och Hysén. Glenn Strömberg är en föredetta mittfältare i Blåvitt, ute i Europa och i landslaget. Han jobbar numera som expertkommentator, givetvis för fotboll. Glenn Hysén är den av de två som kanske är mest känd, även om de båda är kända för de flesta svenskar. Han har spelat i både Gais och Blåvitt, i England, Holland och Italien. Han är dessutom en av de väldigt få som av kvällstidningarna belönats med betyg sex på en femgradig skala, för sin insats i landslaget när de mötte England i kvalet till VM 1990. Vill du läsa mer om Göteborgska idrottsprestationer så kan du besöka Svenska Spelare, där kan du bli ständigt uppdaterad!Här har ni förresten en favorit hos alla Blåvitt-fans! Lyssna och njut.