En parweekend i Göteborg

Göteborg har allt man kan tänkas vilja ha från en härlig weekend för två. Det härliga kulturen och de öppna gatorna gör det till en perfekt stad att vandra omkring och slappna av. 

Boende

Allt börjar så klart med att fixa ett ställe att bo på. För den bästa möjliga weekenden är det rekommenderat att välja ett som ligger centralt. På så sätt har man gångavstånd till det mesta och vill man till utkanten är det även nära till spårvagnsstationer. Och en weekend i Göteborg är naturligtvis inte komplett om man inte har åkt spårvagnen för att ta sig någonstans minst en gång.

Göteborgskortet

Söker man att upplevelser, attraktioner och/eller sightseeing är Göteborgskortet en väldigt smidig liten grej. Inte nog med att man får fri entré till saker som Liseberg, Universum och en rad olika museer. Det inkluderar även resor med spårvagnar, bussar och till och med båtar. Som en extra liten bonus får man även en rabatthäfte på utvalda butiker i staden. Man kan köpa ett kort som är giltigt en, två eller tre dagar, om man verkligen vill maximera sin weekend. Det går att köpa direkt över nätet här.

Liseberg

helt klart så är ett besök på Liseberg nödvändigt. Speciellt om man är en barnfamilj. Man kan lätt tillbringa en dag på detta nöjesfält och det kan vara en fördel att besöka deras webbsajt innan så man får en överblick över det stora område som Liseberg ligger på. Gör redan innan ett urval vilka attraktioner ni ska satsa på och prioritera. Beroende på ålder och hur pass långa de är så kanske man inte får åka vissa saker. Se till så detta inte blir ett problem och någon som blir ledsen över att inte få åka något.

Restauranger

En stor del av en härlig weekend är ju att inte behöva laga maten själv utan få uppleva härlig stämning och professionell service på en fin restaurang. Som vilken storstad som helst finns det väldigt mycket att välja mellan och alla möjliga matkulturer finns representerade i Göteborg. Ett tips är att titta på Tripadvisor där man kan sortera efter typer och läsa omdömen.

Göteborgsoperan

Suktar man efter lite kultur under sin weekend kan vi varmt rekommendera ett besök på Göteborgsoperan. Där kan man uppleva konserter, musikalen, dansuppvisningar och naturligtvis opera. Gå in på den officiella webbplatsen och titta vad som finns på schemat för den utvalda helgen.