Barnkalas på västkusten

Här nedan får du flera bra tips på hur du kan lägga upp ett barnkalas för ett av dina barn! Vi tänkte ge dig några tips på aktiviteter och firande som du kanske inte har tänkt på än. 

Morgonen

Innan barnkalaset sätter igång har du redan beställt partyprylar från Partyhallen och fixat medan barnet sover. Du kan hänga upp ballonger, dekorera frukostbordet lite extra med tända ljus och ett morgonpaket. Hela familjen kan tillsammans väcka barnet med en sång och får chansen till lite morgonmys medan alla vaknar till liv. Om du vill ha bra ballonger som håller hela dagen och inte kräver komplicerade fästningar ska du köpa helium att fylla dem med. Barnen tycker det är jätteroligt att de svävar och föräldrarna kan ha kul på kvällen med att tömma ballongerna och prata som Piff och Puff!

Förmiddagen

Medan barnet leker med sin första present för ni chansen att städa undan frukosten. Om ni vill ha ett klassiskt barnkalas med alla hens kompisar är det redan dags att gör i ordning för besökarna. Fram med extra bord och stolar, täck borden med vax eller plastdukar och påbörja nästa bordsdukning. Ni spara mycket städtid genom att köpa plast- eller papptallrikar och plastmuggar.Vill ni hellre göra ett familjekalas kan det vara dags att göra barnen redo för att lämna hemmet. Det finns många fler aktiviteter och skoj utomhus än inne! Ni kan spela lite fotboll i trädgården, bygga en piñata som barnen får slå ned eller passa på att åka och bada om vädret tillåter. På vintern är det så klart givet att bygga en igloo som ni kan grilla korv i till lunch!

Efter lunch

Det är dags att göra något utanför hemmet! Redan några dagar innan kan ni föräldrar kolla in Hej Barn och se vad som är på gång i Göteborg. Det finns hur mycket skoj som helst för barnen, det behöver inte alltid innebära resor till Liseberg eller Borås Djurpark. Beroende på vad barnet tycker är kul kan ni fingermåla på lokala biblioteket eller gå till ett äventyrscenter för att klättra på väggarna.Senare på kvällen är det dags för full paketutdelning och så klart ska ni laga barnets favoritmat för att avsluta dagen!