Fotografera i Göteborg

Den fantastiska kuststaden är perfekt för fotografering. Om du planerar en resa till Göteborg inom närmsta tiden föreslår vi att du tar med en bra kamera och fångar de bästa platserna.

Staden

Väl inne i staden kan du fotografera folket en hel dag, du kommer kunna studera bilderna i flera timmar och hitta en ny personlighet att granska. Bästa platsen är vid Avenyn, det är där du kan hitta stora folksamlingar. Alternativt kan du beundra en lugnare och mer avslappnad folkmassa nere i Kungsparken. Sitt på en bänk och få med stadsliv och natur i samma bild.

Utsikten

Du kan hitta flera bra utsiktsplatser för panoramabilder och stora landskapsbilder. Längst upp i Sjömanstornet får du utsikt över hela hamnen och Majorna. Vill du inte gå upp för 200 trappsteg kan du istället välja Masthuggskrykan som byggdes 1914. I toppen av kyrkan får du en utmärkt utsikt och kan se ändå ut till havet.

Natur

Om du uppskattar naturbilder mer ska du ge dig ut på en av Göteborgs vandringsleder, Bohusleden sträcker sig 38 mil och passerar genom flera kommuner och Pilgrimsleden ger dig chansen att fotografera gamla miljöer ändå från medeltiden.

Redigering

När du har dina bilder är det dags att redigera. Nu kan du beskära de delar du inte vill ha kvar och leka lite med inställningarna. Justera ljus och mättnad, lek med filter och färger för att få fram unika fotografier. Enkla redigeringsknep kan du lära dig online.

Trycka upp

Varför inte använda Kalenderkungen för att trycka upp en almanacka eller göra en egen anteckningsbok. Med en almanacka kommer du faktiskt att se bilderna varje dag under ett helt års tid, istället för att bara låta dem ligga på datorn och plocka fram den en gång vart femte år.