Kopplingen mellan mat och poker är inte något man omedelbart skulle göra, men än att ha med sig något att tugga på under ett parti. Kanske just därför är det nya konceptet All-in Kitchen så fascinerande.I Haggerston, nära Shoreditch i östra delen av London ligger restaurangen Jones & Sons, och det är här som All-in Kitchen tog plats. Idén var i sin grund riktigt simpel men samtidigt intressant:Varje gäst hade möjligheten att antingen betala den fulla kostnaden av ett besök, som ligger på 50 pund (ca 640 kronor), eller välja att spela tre händer poker för att se om måltiden kanske blir helt gratis. I upplägget fanns det ingen anledning att inte spela för måltiden, det fanns ingen risk och man stod bara att tjäna på det. Även om man hade otroligt dålig tur i sina händer blev kostnaden endast 10 pund (ca 130 kronor).En gäst som beslöt sig för att spela fick 10 000 i marker och fick som sagt spela tre händer. Alla som hade mer än sina 10 000 efter dessa tre händer fick måltiden gratis, om man hade över 5 000 marker kvar blev kostnaden bara 5 pund (ca 75 kronor) och hade man mindre än 5 000 blev kostnaden 10 pund. Att bara betala en femtedel av priset för en komplett måltid är något som nog alla skulle acceptera direkt, speciellt om chansen fanns att bara betala en tiondel eller få det helt gratis.Detta sattes upp i samband med firandet av starten av United Kingdom and Ireland Poker Tour 2015 som anordnas av PokerStars, som ju då även sponsrade eventet All-in Kitchen.Eventet hölls under tre dagars tid och många hade bara positiva saker att säga om upplevelsen som man kan läsa bland annat på bloggen Wrap Your Lips Around This som fokuserar på mat och livsstil i dagens London.För detta skapade man faktiskt en hel meny där de olika delarna fick pokerinspirerade namn: förrätterna kallades för “The Flop”, huvudrätterna döpte de till “The Turn”, efterrätterna blev “The River” och sidorätterna fick heta “Small Blinds”. Menyn såg ut på följande sätt:
- The Flop
- Knekt – sidfläsk glaserad i burbon
- Dam – kammussla, saltbakad kålrot och baconmarmelad
- Kung – kolgrillad jätteräkcocktail
- 1 Par– portvinsindränkt päron, stiltonost och valnötter
- The Turn
- Triss – confit, stek och panngrillad anka i björnbärsreduktion
- Fyrtal – lammkotlett, rumpstek, njure och bringa, allt i en rosmarinsjus
- Äss – valnöts- och butternutpumpegratäng och waterloost
- Färgstege – kungskrabba theridor med friterad potatis strips
- The River
- 2 Par – smördeg med päron, päronkaramell och glass
- Miljonärpaj – saltad karamell och choklad med whiskygärdde
- Small Blinds
- Stacken – tripplefriterade strips
- Potten – kokt charlottepotatis
- Delad Pott – säsongens blandade grönsaker
- Halta – grönsallad
Enligt the Daily Mail finns det även planer på att lansera detta över resten av nationen för varje anhalt av United Kingdom and Ireland Poker Tour och att göra allt igen när nästa säsong drar igång.Grundaren av Jones & Sons, Andy Jones, sade själv i en intervju före det allra första eventet att han när han först fick chansen att kombinera två av sina favoritsaker, nämligen mat och poker, hoppade han formligen på chansen att delta och hade väldigt roligt att skapa en nya meny som var inspirerad av poker. Han sade även att han verkligen såg fram emot att få se resultatet av detta och servera ett antal äss åt sina kunder.Alla som planerar en resa till England uppmanas att hålla ett öga öppet efter fler All-in Kitchen event, det är inte bara chansen att få äta en riktigt fin måltid för vad som endast kan kallas en struntsumma, det är även en fantastisk upplevelse att ha gjort. Denna typ av restaurangtänkande får absolut två tummar upp.Tills nästa artikel, kom ihåg att äta gott och leva livet!