Sommar i Göteborg

Den som har planerat en resa till Göteborg nu under sommaren har säkert tänkt sig en och annan aktivitet redan. Men det finns alltid utrymme för fler förslag och här kommer ett ett antal.Men har man ännu inte fixat boende är det nog dags att göra det illa kvickt. Göteborgssommaren är en populär sådan och hotellrum är dyrbara varor. Önskar man bo centralt kan man till exempel besöka Elite Hotels och kanske boka in sig direkt på Avenyn!

Självklart Liseberg

Nöjesparken Liseberg öppnade för första gången nästan hundra år sedan och har varit en av de största attraktionerna i Göteborg många av dessa år. Sommarsäsongen på Liseberg sträcker sig ända fram till oktober, så det finns gott om tid att prova på allt möjligt som parken erbjuder.

Ut i skärgården

Göteborgsskärgården kanske inte är lika allmänt känd som den i Stockholm, men det är en fantastisk upplevelse och man kan till och med åka på sälsafari med Kastor Boat Trips om man vill se våra vänner knubbsälen.

Vetenskapsmuseet Universeum

Alla som har ett intresse för världen runtomkring oss och hur den fungerar bör absolut passa in ett besök på Universeum. Under sommaren kan man bland annat uppleva regnskogssafari, se när hajarna serveras lunch, se vår plats i universum och mycket mer. Ända fram till 11 augusti har Universeum öppet ända fram till 20:00 varje dag!

Kulturfestivalen

I sex dagar i början av augusti fylls hela Göteborg av Gotherburg Culture Festival som erbjuder aktiviteter och upplevelser av alla möjliga slag. Det är en av Nordens största kulturfestivaler och något man absolut bör se till att planera in ett besök för.

Way out West

Musikfestivalen Way Out West arrangeras också varje år i Göteborg och har varit ytterligare en fantastisk anledning att besöka Göteborg sedan 2007. Medan musik är huvudsatsningen har festivalen under åren även erbjudit filmvisningar, poesiuppläsningar och konstutställningar.