Blåvitts chanser i årets Allsvenska

Den första delen av Allsvenskan för Blåvitt har börjat som en berg-och-dalbana. På premiärdagen slog man mycket strarkt AIK på bortaplan på Friends Arena. I den nästkommande omgången blev favorittippade Malmö försvåra på Ullevi. Sedan dess har laget kryssat i tre matcher och vunnit två och har därmed en svit på fem raka matcher utan förlust.

Målen kommer med nya anfallare!

Även om målspottaren Tobias Hysén lämnat IFK Göteborg för spel i Shanghai så har det fyllts på med anfallare. Bland annat kan Sogndalsanfallaren Malick Mané nämnas som förväntas stå för en del av målskörden. Mané har skrivit på ett kontrakt på fyra år med IFK. Fler talanger på anfallssidan har också anslutit, bland dem 17-årige Gustav Engvall som spås en lysande framtid.Det har inte varit måltorka för Blåvitt än så länge, även om udden i anfallen saknats emellanåt. Säkerligen kommer målskörden snart då det nya anfallet börjar bli mer samspelt.

Änglarna är alltid lika trogna

När det bjuds upp till fotbollsdans på Ullevi är det supporterskaran Änglarna som hjälper till med att skapa den yppersta fotbollsstämningen. Änglarnas stöd gör det inte bara svårt för många lag att slå Blåvitt på Ullevi, de följer alltid sitt älskade IFK vart de än åker i Sverige. En mer trogen supporterklubb är svår att hitta i Sverige.

Goda chanser i år

IFK Göteborg är ett av Allsvenskans klassiska lag. Med en fjärdeplats i maratontabellen är man även i år en av favoriterna till ligaguldet – åtminstone om man får tro experterna på Expressen. Det återstår många omgångar av fotbollsallsvenskan och säkerligen kan vi räkna med att Blåvitt kommer göra allt för att etablera sig i kampen om ligaguldet.