Restaurang renovering

Det är väldigt sällan man ser att restauranger renoverar sina lokaler. En renovering innebär ofta en stor kostnad för restaurangen då det krävs en hel del nytt. Bara möblerna kan komma att kosta en hel förmögenhet och sedan behöver man ofta dessutom måla eller tapetsera om väggarna som också det kan bli kostsamt.Men oavsett kostnaderna så är det ju trots allt viktigt att en restaurang har ett snyggt yttre. Det spelar ingen roll hur bra maten är om möblerna är slitna och inredningen tråkig. Det är inredningen som ger gästerna det första intrycket och därför är det ytterst viktigt att man som restaurangägare tar tag i en renovering när det börjar bli dags för en liten uppiffning.Beroende på hur mycket pengar man tänkt lägga ner på renoveringen finns ett par olika alternativ;

  • Antingen kan man köra på budgetalternativet och köpa enkla men snygga möbler från till exempel IKEA eller något annat närliggande möbelvaruhus. Möblerna behöver inte vara superexklusiva utan det viktiga är att de är bekväma samt matchar.  För att ge restaurangen en lyxig känsla kan du istället satsa på mindre detaljer som dekorationer.
  • Är du däremot ute efter att skapa en riktigt unik look till din nyrenoverade restaurang kan du kontakta ett företag, exempelvis AZ Design, som tillverkar specialdesignade möbler och vara med och designa dina egna stolar och bord. Eftersom möblerna slits mycket mer på en restaurang än vad de gör hemma så är det i längden bra att köpa möbler tillverkade för just ändamålet. Du får då möbler som håller över tid och behöver inte byta ut dem så ofta.

Oavsett vilket alternativ ni väljer hoppas vi att ni fått inspiration på hur ni kan göra på just er restaurang.